23. tammikuuta 2015

Terapiapäivä.

Ah, eilinen ja tämä päivä tekivät hyvää keholle ja sielulle. Eilen vietin kohtalaisen rankat viisi tuntia ekaluokan sijaisopena. Ekaluokkalaiset ovat ihania, iloisia ja puheliaita, mutta yrittäkääpä saada niitä istumaan paikoillaan ja keskittymään koulutehtäviin! Ajattelin, että jyrän alle jäänyt olo helpottaa, jos rehkii fyysisesti tarpeeksi. Kuntosalin, uinnin ja pikasaunan jälkeen olo olikin väsynyt, mutta onnellinen.

Tänään veimme kuopusta Jyväskylään kouluvalmiustesteihin, ja meidät vanhemmathan heitettiin vastaanotolta pihalle testien ajaksi. Kohtalaisen hyvin sain odotusajan käytettyä Marks&Spencerin alen loppuhuipennuksessa..! Nyt ei tarvitse vuoteen ostaa uusia vaatteita, ainakaan töitä ja edustusta varten. Olen ehdottomasti sitä shoppailijakastia, joka ostaa harvoin, mutta paljon kerralla. En jaksaisi roikkua kaupoissa hypistelemässä ja ihailemassa tuotteita joka viikko. Koska käymme Jyväskylässä vain kahdesta viiteen kertaa vuodessa, voin hyvällä omallatunnolla nauttia isomman kaupungin eduista. Kaikki perustarpeet hoituvat kuitenkin täällä omalla paikkakunnalla, joten en koe huonoa omaatuntoa, jos rahaani välillä valuu paikkakunnan ulkopuolelle.

Päivän kruunasi siementilaus, joka odotti postilaatikossa. Vein kaksi kolmasosaa isälleni, mutta vielä tämän verran jäi minullekin:


Kohta on aika aloittaa kylvökausi kissanruohon merkeissä, toinen kissamme näköjään jauhaa lehtihyllyltä roikkuvan Aku Ankan kulmaa parhaillaan. Varsinaiset esikasvatettavat saavat odottaa vielä hetken. Kuukauden päästä voin laittaa ensimmäiset hyötykasvien siemenet multiin. Aikaisen startin kestävät tomaatit, persilja, basilika ja jotkut kukkalajikkeet.

Ei kommentteja: