1. tammikuuta 2015

2015 alkakoon!

Jippii, loppuvuosi on lusittu ja uusi, uljas vuosi alkaa. 2015 kuulostaa hyvältä, jotenkin dynaamiselta ja iloiselta. Ja valoisalta!

Listaan tässä vielä muutaman iloisen faktan, eli auringon nousu- ja laskuajat lähiviikoille:
pvm   nousee   laskee
1.1.     9.41      15.04
10.1.   9.32      15.22
20.1.   9.14      15.47
30.1.   8.51      16.15

Kuun loppuun mennessä päivään on tullut jo kaksi tuntia lisää valoisaa aikaa!

Minulla on ensi vuodelle muutama ajatus. Voisin listata ne tähän, niille voi sitten loppuvuodesta hymähdellä, kun on tehnyt aivan toisin.

1. Se sosiaalityö! En ole vielä päässyt vauhtiin tenttikirjojen suhteen, mutta vielä on kuutisen viikkoa aikaa. (Ja toimin parhaiten paineen alla, se on huomattu yhdeksän pitkän opiskeluvuoden aikana.)

2. Suunnistus. Haluan jatkaa sitä, se on hauskaa ja palkitsevaa puuhaa. Ensi vuonna käyn ahkerammin huonollakin säällä, mutta jätän ehkä ne pahimmat hirvikärpäsviikot väliin. Oli aika ällöä muutaman kerran viime kesänä, kun päänahka kuhisi ötököitä...

3. Ruokavalio. Loppukesästä eteenpäin söin hyvin ja voin hyvin. Marraskuussa kaamos vei mennessään, nyt olen väsynyt ja ahdistunut. Palaan samantapaiseen ruokavalioon hetimiten. Seuraavaan marraskuuhun on juuri nyt aika pitkä aika, joten ehdin voida hyvin kohtalaisen kauan!

4. Nukkuminen. Yritän, kuten joka vuosi, varata enemmän aikaa levolle. En ole vielä toistaiseksi onnistunut siinä, kiitos netin ja koukuttavien kirjojen, mutta yritän juurruttaa jonkinlaisen nukkumaanmenorytmin nyt tässä vuoden alussa. Jos vaikka olisin klo 23 sängyssä silmät kiinni joka arki-ilta, ehtisin nukkua vähintään seitsemän tuntia joka yö.

Erikseen ei tarvitse mainitakaan, että näiden neljän painopisteen lisäksi aion uppoutua puutarhanhoidon ihmeelliseen maailmaan entistä tiukemmin. Hankin vihdoin omaksi tammialesta kirjan, joka on ollut enemmän minulla kuin kirjastossa kahden viime vuoden aikana. Suosittelen!

Keittiötarhan 3 vuodenaikaa

Ei kommentteja: