21. huhtikuuta 2014

Viherpeukalon kevätkiima jatkuu.

Nyt on jo niin paljon multaa kynsien alla, ettei se tunnu pesemälläkään lähtevän pois! Olen ollut puoli pääsiäislomaa pihalla, ja siitä toisestakin puolikkaasta aika suuren osan tuossa kuistilla hoivaamassa taimia. Ulkona on ollut niin lämmintä, että uuden kasvimaan perustaminen sujui hihattomassa paidassa. Ruskettuminen oli plussaa, mutta karviaispensaiden alustojen kitkeminen siinä varustuksessa oli ehkä vähän huonompi homma - sain hienot liekkikuviot käsivarsiin kaupan päälle... 

Yksi valmis ja katteetkin alla, enää 10 jäljellä!
Perustin myös uuden kasvimaapläntin muiden viereen. Tämä ei ole enää ihan minikokoa vaan jopa noin kahden neliön suuruinen. Savimaahan nurmikolle ei ole muuten ihan helppo kaivaa kasvimaata! Nyt paikka on valmis ja kalkkia ja hiekkaa on lisätty runsaasti, enää puuttuu humus. Täytyy hakea kunnon multaa kaupasta ja katsoa, olisiko kompostin pohjalla jo tarpeeksi kypsää lisättävää päällikerrokseen. 


Uuteen penkkiin tulee herneitä, kurkkua ja vähän retiisejä. Ja ehkä vielä tilliä ja salaattia, jos mahtuu. Kaikki muut paitsi kurkku ovat avokylvökasveja, joten kiire ei vielä ole. Kurkunkin saatan ostaa taimena kaupasta, mikäli en enää ehdi tai jaksa esikasvattaa siemenestä. Kuisti alkaa olla jo aika täynnä.

Muu talo kaaoksessa, vaan ikkunalaudoilla vallitsee järjestys.

Hoksasin tänään nostaa pikkuiset taimipotit yläilmoihin omaan rauhaansa.

Tomaateissa huomattavaa vaihtelua kasvunopeuksissa.

Meille tullessa voi jo kaukaa arvata, että perheessä harrastetaan puutarhanhoitoa ja jalkapalloa...

Täytyypä lähteä valmistelevaan alkavaa työviikkoa. Nelipäiväinen viikko on kyllä ihana keksintö, puhumattakaan vappuviikon kolmipäiväisestä urakasta! 

Ei kommentteja: