6. huhtikuuta 2014

Multaa kynsien alla.

Blogissa hiljaista. Olen käyttänyt vapaat hetkeni kasvien parissa. Kuistilla alkaa olla ikkunalaudoilla tungosta, mutta onneksi aina voi siirtää kasveja ylös ja alas. Pelakuut pääsivät amppeleihin, joulukaktukset kellarikerroksen ikkunalle. Kesällä siirrän ne kaikki ulos.

Itämisen suhteen kevät on ollut ihan hyvä. Harva siemen on jäänyt pysyvästi mullan uumeniin. Kelloköynnöksiä minulla on tänä vuonna vain kaksi, mutta ehkä pärjään niillä. Viime vuonna itäneistä kuudesta taimesta annoin kaksi eteenpäin ja pidin neljä itselläni, vaikka lopulta vain yksi ehti kasvaa upeaan kukkaloistoon. Tomaattia on tulossa ihan hirveästi. Tällä hetkellä taimia on kahdessatoista kipossa. Osa taimista on vasta itäneitä ja kitukasvuisia, mutta ainakin seitsemän vaikuttaa ihan lupaavilta. Meillä on kuistilla niin kylmää, että tomaatit kasvavat hirveän hitaasti. Lämpötila vaihtelee seitsemän ja kahdenkymmenen asteen välillä, useimmiten kuitenkin päälle kympin. Toisaalta, eivätpähän venähdä pitkiksi ja honteloiksi liian lämpimässä. Ja kyllä ne ulos päästyään kummasti kirivät kasvussa...

Persilja, iisoppi, timjami, basilika, lehtikorianteri ja kelloköynnös. 

Lehtikorianteri juuri isompaan muuttaneena. Kelloköynnös venyttelee.

Ciliegia, kirsikkatomaatti.

Pelargoni kurkottelee kohti taivaita. Tomaatit valokylvyssä.Pelakuut ovat kaikki selvinneet hengissä talvesta. Yksi on vähän kitukasvuinen, muut tekevät innolla uusia lehtiä ja kolme niistä aloittelee jo kukintaansa. Osaa leikkasin enemmän, osaa vähemmän. Kiva kuitenkin, ettei tänä kesänä tarvitse ostaa vauvataimia ja odotella niiden kasvua, vaan saan heti jo kesän alusta upean kukinnan.


Ei kommentteja: