30. joulukuuta 2013

Vuosi pulkassa.

Jahas, tässä ollaan sitten vuoden viimeisessä päivässä, tai ainakin ihan kohta. Jo toinen tammikuu tässä talossa, ihan pian. Ja miljoona projektia edelleen kesken rempan suhteen, mikäs sen hauskempaa. En ole mikään perfektionisti ja jopa nautin keskeneräisyydestä, joten tuskin alkavanakaan vuonna paikat tulevat kuntoon.

Joulu oli vetinen, mutta pidimme verhot kiinni. Sisällä oli oikein mukavaa: hyvää ruokaa, iloisia perheejäseniä ja kerrankin juuri sopivasti lahjoja lapsille. Ähkyltä säästyttiin sekä ruokapöydässä, että kuusen alle jätettyjä lahjoja availlessa.

Kuuseksi kelpuutettiin pitkin hampain omasta pihasta haettu pikkuinen yksilö, jonka ainut synti oli sattua kasvaneen ihan väärään paikkaan. Kaunis siitäkin tuli, kun saatiin koristeet paikoilleen. Huomenna taitaa kuusi kyllä lähteä, onhan se jo viikon tuossa nurkassa seissytkin.

Pelipäivä ennen joulun tohinoita.

Keskittymistähän se vaatii...

...mutta kaunista jälkeä tulee.


Uudelle vuodelle toivon oikein aikaista ja lämmintä kevättä, ja samoin lämmintä ja pitkää kesää. Toivon hartaasti, että tämä myöhään alkava talvi ei jatku yhtä pitkään kuin viime keväänä, vaan jää vain parin kuukauden mittaiseksi pyrähdykseksi. Talvi on inhottava vuodenaika, ei siitä pääse mihinkään. Hiihtäminen kirkkailla keväthangilla on hauskaa ja pulkkamäki kerran kuussa samoin, mutta jos mietin, mikä talvessa on ihaninta, se on ehdottomasti kevättalvi, kun kaupasta saa ihania tulppaanikimppuja ja lisääntyvästä valon määrästä tietää kevään jo tulevan!

Tässä vielä motivaatiota muille kevättä odottaville, tämän paikkakunnan tiedoilla:

              aurinko nousee           aurinko laskee
31.12.            9.42                      15.04
15.1.              9.23                      15.26
31.1.              8.46                      16.20
15.2.              8.04                      17.04
28.2.             7.24                      17.41


Jos se lumi pikkuhiljaa tulisi, niin valon määrä olisi aivan ihastuttava tähän pitkään ja synkkään alkutalveen verrattuna. Ehkä jopa niin mahtava, että innostuisin taas lenkkeilemään ;)

Ei kommentteja: