7. elokuuta 2013

Keittiön pieni muodonmuutos.

Mitä tekee uudistuksia kaipaava omakotitaloasuja, kun ei ole rahaa ostaa uutta eikä taitoa remontoida vanhaa? Vaihtaa huonekalujen järjestystä, tietenkin. Meillä tämä onnistuu jopa keittiössä, sillä työtason alla olevat kaksi kaappimoduulia ovat irtonaisia, ja työtaso itsessään on kaksipuoleinen (toinen puoli vihreä..!).

Viime talvena hytisimme keittiön arktisessa +15 asteessa, kun ruokapöydän vieressä oleva patteri ei koskaan lämmennyt, ja toimiva patteri pöhötti turhaan alakaappien taustoja lämpimäksi. Joku viisastelija voisi tässä vaiheessa vihjaista patterin korjaamisesta, mutta paljon helpommallahan pääsee, kun uskoo vanhaan sananlaskuun: "poissa silmistä, poissa mielestä". Ensi talvena jääkylmä patteri pitää kattilat kirkkaina kaapeissa, ja minä asettelen sääreni pakkasella lämpimän patterin kupeeseen iltateetä juodessani.

Keittiöstä tuli ihan siedettävän näköinen näinkin. Syvyydestä katosi kaapiston verran, joten huone on aika pitkulainen nyt. Toisaalta, pöytä on nyt kivemman ikkunan ääressä, joten valittaa ei voi. Ja mikä tärkeintä, muutama huonekalu vaihtoi taas paikkaa! ;)

Tässä vielä keittiön kokonaisvaltainen metamorfoosi ostohetkestä tähän iltaan:

Näytöllä napattu kuva.

Ennen muuttoa, kaapistot jo maalattu. 

Tältä se on näyttänyt tähänastisen asumisen ajan.

Sama kuvakulma: tältä se näyttää tästä eteenpäin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toihan on tosi kiva noin. Varmaan kestää, että silmä tottuu, mut jos ajattelee käytettävyyttä, niin tässä uudessa kattauksessa keittiön taso on lähempänä jääkaappia ja hanaa, ja toisaalta ruokailijat ovat omassa rauhassa seinän puolella, kun se toiminnallinen keittiö ei jatku siellä pöydän takana. -Päivi

Em kirjoitti...

Aivan totta, esimerkiksi tiskikoneen tyhjentäminen sujuu nyt nopeammin, ja kokatessa saa lennossa napattua lastan tai vispilän paljon helpommin kuin ennen.