30. heinäkuuta 2013

Kotkassa kaikki kukoistaa.

Kävimme pikkuruisella lomareissulla Kotkassa. Tuntui kurjalta istua kolme tuntia autossa kuumimman keskipäivän aikaan, mutta maisemat perillä palkitsivat. Söimme ihanaa ruokaa, pääsimme Kymijokeen uimaan ja saimme vielä nauttia uskomattoman kauniista pihapiiristä. Seuraavan kerran menemme kylään vähemmän kiireellä, sen verran paljon seutu tarjoaa tekemistä ja näkemistä.

Sain hirveästi inspiraatiota siitä ihanasta pihasta, jossa vietimme aikaa. Pihaa on rakennettu luonnon ehdoilla: kallioiseen mäntymaastoon on valittu sinne luonnostaan sopivia kasveja, jotka sen johdosta pärjäävät aika vähällä hoidolla. Leikkaus tuntui olevan suurin työ, jonka täysikasvuisten kasvien eteen joutui tekemään. Toki pihan perustamisvaiheessa on varmasti aherrettu tunti jos toinenkin, mutta oli kiva nähdä tuollainen fiksun puutarhurin piha, jossa ei pyritä mahdottomuuksiin vaan otetaan maasto ja maaperä huomioon.

Takapihalla kohoavan kallion tuntumaan on rakennettu täyttömaasta kumpare, jossa on aivan oma, lämmin mikroilmastonsa. Siellä kasvoi vaikka mitä. Tosin kastelu piti hoitaa kantamalla ämpäreittäin vettä portaita ylös...

Takapihan kallio, alla alppiruusuja ja perennoja.

Ylös kasvimaalle vievät portaat.

Talo oli rakennettu aivan ideaalisti pihaan nähden. Takapihalle aukeavan terassin katteeksi riittävät köynnökset. Terassi tarjoaa varjoisen keitaan  hellepäivänä. Kaunista malvaa kasvoi jokaisella kulmalla. 

Varjoisan kulman alppiruusut.

Edessä syysleimua, taustalla malvaa. 

Perhonen harjaneilikassa.
 Lapsetkin tykkäsivät ihan hirveästi. Metsässä sai seikkailla, uimaan päästiin ihan lähistöllä, ja illalla syötiin lettuja marjojen ja kermavaahdon kanssa!

Merlinin taikakivi.

Joessa!

Ei kommentteja: