1. toukokuuta 2012

Pölyä.

Sauna luo nahkansa.

Simply asbest. Jotenkin sitä ajatteli, ettei juuri meidän talossa tule asbestia vastaan missään. Totuus valkeni saunan vesipataa purkaessa, kun mies alkoi ihmetellä vaaleaa, verkkomaista materiaalia padan ja seinän välissä. Ja ei muuta kuin työt sikseen, kunnes päätetään, kuka tekee asbestille ja mitä. Sauna alkaa onneksi muuten olla jo lähestulkoon purettu, enää pitää saada pata turvallisesti pois saunasta, jotta voi alkaa purkaa lattiaa ja kaivaa maata sen alta.

Teimme viikonloppuna myös iloisen löydön: ruskeakirjavien korkkimattojen alla on siistinnäköinen lautalattia, ainakin yhdestä nurkasta katsottuna. Tänään innostuin repimään mattoa ja aluskatetta pois ilman hengityssuojainta, ja nyt on aika tukkoinen olo. Onneksi ymmärsin sentään lopettaa, kun pöly iski vasten kasvoja. Huomenna haen kunnon hengityssuojaimen, ettei tarvitse hinkua ja yskiä kuin astmaatikko.
 Huhtikuun viimeisen viikonlopun auringonpaistetta piti hyödyntää, joten keskitin tarmoni pihatöihin. Niistä ei liene pulaa ihan vähään aikaan, sillä puunkaadon jäljiltä piha on kauniisti sanottuna haastavassa kunnossa... On jännä huomata, miten onnelliseksi sitä voi tulla, kun puuhastelee auringonpaisteella oman pihan kimpussa. Leikkasin syreenejä ja kannoin puita varastoon, linnut visersivät ja lapset leikkivät merirosvoja kiviaidan päällä. Miten täydellinen tapa viettää viikonloppua!

Jättikokoisen kuusen raivaamisessa pihalta menikin jokunen päivä.

Kuusesta on enää vähän jäljellä, seuraavaksi koivun kimppuun.

Olohuonetta varten tilatut tapetit saapuivat, ja kerrankin voin ilolla sanoa, että valinta taisi olla aivan oikea. Parisuhteen tila ei onneksi heijastu tapetinvalintakeskustelussamme, jotka alkavat yleensä sillä, että kaivan esiin kokoamani listan ihanista ruusutapeteista juuri samalla hetkellä, kun mies muistuttaa inhoavansa kaikkea kukallista. On kuin sovittelisi ruusuvettä ja lihapullia samalle lautaselle. Olohuone on kuitenkin oiva esimerkki siitä, että sinnikkäällä yhteensovittelulla ja kompromisseilla jotain on saavutettavissa.

Ja se, että minulla on blogi, jossa esittelen omakotitalooni tulevaa tapettia, on oiva esimerkki siitä, ettei kolmenkympin kriisiä voi mitenkään välttää. 

Laura Ashley: Cottonwood