24. helmikuuta 2015

Ensikylvöt

Ulkona näyttää hyvin keväiseltä. Otin pari päivää sitten kuvia pihasta viiden paikkeilla, juuri sen sinisen hetken aikaan, ja näkymä oli vielä kovin talvinen. Äkkiä se muuttuu, kun taivas onkin harmaa ja räystäältä tippuvat vesipisarat luovat keväisen äänimaailman yhdessä pikkulintujen kanssa...

Lunta on maassa vieläkin, mutta huomattavasti vähemmän. Kolatuilla paikoilla jäisen pinnan tilalla on nilkkaan asti upottavaa loskamössöä, jonka alla tuntuu jo hiekka. Melkoisen maaliskuinen tunnelma!

Laitoin ensimmäiset siemenet itämään viikonloppuna. Aika aikaista, myönnetään, mutta kun pitkän ajan ennusteetkin lupaavat leutoa kevättä,,, Nyt on mullan huomassa vasta kelloköynnöstä, amppeli- ja pikkupetuniaa ja muutama ylivuotinen Tiny Tim -pensastomaatin siemen. Muita tomaatteja laitan itämään viikon tai parin päästä, kunhan saan ensin siivottua kuistin.

Perheemme starttasikin loman hieman aikaisessa, nimittäin influenssa iski keskellä viime viikkoa. Minä kaaduin petiin jo tiistaina, lapset sinnittelivät torstai-iltaan. Mies kärsi jotain muuta tautia tasan vain viikonlopun ajan - jotain sellaista, ettei voinut kuin maata sohvalla ja katsoa talviurheilua, mutta maanantaina pääsi jo töihin ja tänään futisharkkoihin... Manflu sikseen, minä en kyllä pitkään aikaan ole ollut näin kipeä! Kun kolasin katolta pudonneen lumikasan syrjään perjantaina pakon edessä, jouduin keräilemään voimia ja tasoittelemaan sydämen sykettä sohvalla pitkään sen jälkeen. Vielä pariin päivään en kuvittelisikaan harrastavani liikuntaa, sillä pieninkin rasitus nostattaa ihan hirveän yskänpuuskan ja rytmihäiriöt. Lienee viisainta antaa kropan toipua kunnolla, kuntosali kyllä odottaa. Ensi viikolla varmasti jo jaksan sinnekin vääntäytyä, ainakin loppuviikosta.


Ei kommentteja: