8. toukokuuta 2014

Neljäsosa toukokuusta takana.

Nyt on sateiden vuoro. Jotta juuri valmistettu kasvimaa kastuisi perusteellisesti, kävin poistamassa multatilkuilta harsosuojat. Ne suojasivat maata, sillä kissoista tuollainen valmiiksi pedattu ja möyhitty hiekkalaatikko oli tosi kätevä. Haisevia terveisiä löytyi joka päivä, ja minä vielä tykkään tehdä puutarhatöitä paljain käsin... Kissat eivät tällä kelillä ulos tassujansa pistä, joten multa saa muhia rauhassa, ja rastaatkin uskaltautuvat taas matojahtiin nurmikolle.

Minulta on aivan kaikki ruukut loppu. Tällä tasolla ollaan nyt. Kuvassa on kissanruokapakkauksen pahvikuori, jonka sisässä on hedelmäpussi, jonka sisässä on kostea multapaakku, jonka sisässä on kahdeksan tuoksuherneen siementä, joiden sisässä on toivottavasti itämään innokkaat kasvinalut. Ainakin herneitä on liotettu kaksi vuorokautta pilttipurkissa kuistilla, ja turpeita olivat multaan peiteltäessä. Tuon pussin suun kun laittaa kiinni, meillä on minikasvihuone. On se helppoa, kun sen osaa! 


Tilasin kotimaisesta nettikaupasta isotähtiputkia, idänvirpiangervon taimia ja jatkuvasatoista 'Greenfinger'-mansikkaa. Kahdesta jälkimmäisestä minulla on hyviä kokemuksia jo ennestään, ja isotähtiputken (astrantia major) pitäisi sopia myös savimaalle ja puolivarjoon. Minulla on sille täydellinen paikka odottamassa, just wait and see.

Ei kommentteja: