12. tammikuuta 2014

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Tänään juhlittiin kuopuksen synttäreitä sukulaisten kera. Juhlavieraiden lisäksi kylässä oli poikittaislinjaa matkaava sukulaisperhe, joille kotimme tarjosi sopivan välipysäkin matkalla idästä länteen. Iltapäivään mahtui kissatappelu, kissa vs. kissanomistaja -matsi, kissanpissat pöydällä ja kissankakat sohvalla. Niin ja kissa, joka juoksi verhovaijeria pitkin karkuun ja kissa, joka jahdaten juoksi perässä. Mitä tästä opimme? Kun  kylään tulee vieraita kissoja, doublecheck, että omat kissat ovat visusti pihalla!

Muuten oli oikein mukavaa nähdä kaukaisia ja läheisiä vieraita. On kiva huomata, miten täällä landellakin voi olla sosiaalinen ja nähdä ihmisiä, ja miten yllättävän moni matkaa Suomen halki jostain näiltä nurkilta. Tarjoan mielelläni kaikille ohikulkijoille kahvit tai vaikkapa yösijan, mitä kukin nyt tarvitseekaan. Vieraiden tulo on ehdottomasti koko viikonlopun kohokohta, vaikka toki välillä on ihanaa vain hengailla yöpuku päällä koko lauantain...

Ulkona on nyt lunta. Ei vielä kovin paljon, mutta maa on kuitenkin valkeana ja ulkovalot näyttävät taas paljon kirkkaammilta lunta vasten. Pelastin toissapäivänä viimeiset sitruunatimjamit puskasta jääkaappiin odottamaan kalaruokaa, nyt sieltä ei enää saisikaan kaivettua mitään.

Kevättä kohden mennään, joten siemenkuvastoja on tullut jo kaksi kappaletta postissa. Kuten arvata saattaa, suunnitelmat ovat täydessä vauhdissa. Harmi vain, että ne muuttuvat päivittäin. Täytyy vain ottaa härkää sarvista ja tilata, niin ei tarvitse enempää empiä.

Kevään remonttisuunnitelmat ovat hyvin pienimuotoisia. Keittiön seinä on pakko maalata, koska sähkömies irroitti pintavedolla tehdyn sähköjohdon ja sen vierestä maalit myös. En jaksa katsella likaisen mintunvihreää seinää, josta välkkyy lastulevypinta rosoisen reiän läpi. Sopivan värin ja inspiraation metsästys on vielä kesken, mutta kunhan löydän edes toisen, jotain tapahtuu asialle.

Työviikko edessä, takana rauhaton viikonloppu - lienee syytä lähteä nukkumaan.

Ei kommentteja: