28. tammikuuta 2014

Shoppailu pitää mielen virkeänä.

Otsikko saattaa johtaa vähän harhaan. En ostanut kassikaupalla turhaa roinaa, vaan tilasin Hyötykasviyhdistykseltä siemeniä. Lämpimässä varastossa odottaa kyllä jo kolmisenkymmentä pussia ennestään, mutta onhan tuossa pihaa melkein 1700 neliön verran, kyllä sinne mahtuu kasvi jos toinenkin...

Tällainen kunnioitettava lista mulla oli:
Ja koska olen tiedonsaantiin ja sen pyörittelyyn erikoistunut korkeakoulutettu ihminen, olen tietysti tehnyt jo puutarhasuunnitelmat sekä exelille että vihkoon, lähtien siemenkylvön ajankohdista aina kiertoviljelykaavioon saakka. Tietoa on jo, kokemusta tulee sitten ajan kanssa, toivottavasti. 

Siemenshoppailun lisäksi hain tänään lähiruokapiirin toimituksen. Ihanaa, että täällä maaseudun lähettyvillä on noin aktiivinen lähiruokapiiri! Luomua on paljon tarjolla, ja laatu on ollut poikkeuksetta tosi hyvä. Lähiruokapiiri sopii mun arvomaailmaan loistavasti: saa paikallisia tuotteita helposti ja vain muutaman välikäden kautta. Kaikkiin elintarvikkeisiin tuo malli ei tietenkään sovi, mutta ostan esimerkiksi juurekset oikein mielelläni piirin kautta, kun ne ovat poikkeuksetta hyviä ja hyvälaatuisia.

Viherhippi lähtee tyytyväisin mielin uneksimaan keväästä ja kasvimaan kevätkäännöstä...

Ei kommentteja: