3. heinäkuuta 2013

Heinäkuu, keskikesä.

Tänä vuonna helteet taisivat valita aikaisen ajankohdan, sillä nyt lämpö pyörii kahdenkympin tienoilla, eikä kymmenenkään päivän ennusteessa luvata sen kummempaa lomasäätä. Avomaankurkutkaan eivät viitsi kasvattaa kokoa, kun ei lämpö niitä helli. Raparperit sen sijaan piristyivät kelien viilennyttyä!Kävimme Sofian kanssa metsäretkellä eilen. Pakkasimme Sofian pikkuiseen reppuun eväsleivät (välissä tietysti oman pihan salaattia) ja vesipullon,ja suuntasimme läheiseen hyppyrimäen metsään. Kissa seurasi tietysti perässä, kun kerrankin pääsi seikkailemaan turvallisesti! Löysimmekin monta kourallista metsämansikoita ja mustikoita, ja paluumatkalla huomasimme jotain keltaista ja tuttua tien varressa. Kesän ensimmäiset kanttarellit! Niistä tuli juuri sopiva yhden hengen sienimunakas, ja tänään illalla kävin hakemassa vielä jokusen lisää. 


Muuten on vilinää riittänyt. Meillä on käynyt paljon lapsia leikkimässä, ja loma tuntuukin nyt menneen aika nopeasti. Juhannukseen asti aika mateli, mutta nyt huomaan, etten ole edes ikkunanpesuun saakka ennättänyt niissä perinteisissä alkukesän hommissa... Täytynee tällä viikolla ryhdistäytyä - meille tulee vieraita ensi viikolla käymään, ja olisi kiva, että ikkunoista näkisi ulos saakka!

 Saunominenkin on jäänyt nyt kesällä vähiin. Tuota puukiuasta ei tule lämmitettyä ihan kevyin perustein. Homma ei ole vaikea, mutta aikaa se vie sen verran, ettei liian kovin myöhään kannata enää lämmittää. Talvella varmasti saunomme useammin, ne pitkät ja kosteat löylyt ovat aivan ihanan rentouttavat. 

Meidän piha on jo aika ihana. Paljon on vielä keskeneräisiä projekteja, mutta hoidetulta tämä vihdoin näyttää. Ostimme toissapäivänä ruohonleikkurinkin, ja nyt on odotettavissa tasaisempi nurmikko kuin siimaleikkurilla huidottu versio. Kasvimaalla kypsyvät palsternakat, porkkanat, herneet, kurkut, salaatit ja yrtit. Salaattia on ihan hirveästi, samoin persilja on kasvanut aivan räjähdysmäisesti. Tiedänpähän ensi vuonna laittaa vähän vähemmän... 
Kurkkua, salaattia, korianteria, persiljaa. Taustalla herneitä. 

Pihaihmisen sisäänkäynti näyttää tältä...

Lomaa on jäljellä vielä monta viikkoa. Puolentoista viikon kuluttua alkaa todellinen loma, sillä silloin olemme kaikki kotona kolmen viikon ajan. Ihanaa, joku muukin tulee kokkailemaan kahta lapsiystävällistä ateriaa päivässä ja siivoamaan lukuisia innovatiivisia majaviritelmiä olohuoneesta...

Ei kommentteja: