29. huhtikuuta 2013

Remonttiajatuksia, pitkästä aikaa.

Täytyy sanoa, että tänä keväänä en ole juurikaan ajatellut remonttia. Tuo suuren pihan kunnostaminen on sen sijaan ollut mielen päällä ihan koko ajan. Yöpöydällä on puolen metrin korkuinen pino puutarhakirjoja ja läppärillä excel-taulukossa pihasuunnitelmat (älkää naurako siellä!). Mutta eihän tämä talokaan nyt ihan priimakunnossa vielä ole.

Verolappusia katsellessani totesin, että joulukuussa voisi varmaan viimeistään toteuttaa jonkun projektin. Omalla listallani kärkipäässä olisi takka tai pönttöuuni. Sen kanssa jos hankkisi ilmalämpöpumpun, saisi vähentää muuta lämmitystä täältä keskikerroksesta huomattavasti. Ilpin saisi parilla tonnilla, takkaan saa ilmeisesti varata neljästä viiteen tuhanteen euroa. Kyllä se siis vähän veronpalautuspotin ylittää :D Mutta jospa nyt edes jommankumman saisi vielä tämän vuoden puolella.

Kesän urakkana on tapetoida lastenhuone. Mietin, pitäiskö tapetoinnin yhteydessä pyytää sähkäriä lisäämään pari pistorasiaa, siellä kun ei ole kuin yhdet ikkunan molemmin puolin, eikä se oikein enää meinaa riittää muksuille, kun työpöydillekin saisi tulla valoa.

Lastenhuoneen lattiallekin haluaisin tehdä jotain, en vaan ole materiaalista varma. Tällä hetkellä siellä on kylmä, ruma ja likainen linoleum. Suhteellisen halpoja ja helppoja vaihtoehtoja olisi laminaatti, uusi linoleumi tai muovimatto. Laminaatti on kylmä, muovimatto ei hengitä, uusi linoleum taas kuulostaa ikävältä, koska tuo nykyinenkin on kylmä, ruma ja hankala puhdistaa. Hankala vaihtoehto taas olisi linoleumin poistaminen ja lattian hiominen, mutta been there, done that - ei pysty enää. Voi siis olla, että tällä erää lastenhuoneeseen tulee vain uudet tapetit ja isompi matto peittämään kylmää lattiaa...

Mutta nyt ulkona paistaa aurinko ja kukkapenkistä on kohonnut sieltä täältä aivan upeita kevätkurjenmiekkoja, joita en edes muistanut istuttaneeni. Täytyy lähteä ihastelemaan uusia tulokkaita!

Ei kommentteja: