7. huhtikuuta 2013

Kiire, aina vaan enemmän

Huhtikuun alku on mennyt ihan hetkessä. Töitä, kokouksia ja luottamistehtäviä riittää joka päivälle, ja liikkuakin pitäisi. Kotona on kaksi leikki-ikäistä, jotka onneksi välillä tajuavat, että leikkiä voi ilman aikuisiakin. Talolle en ole suonut ajatustakaan pitkään aikaan.

Viikonloppu oli oikein mukava. Tänään etsimme piharakennuksen kätköistä viime vuoden lopulla tilatun paketin, josta paljastui Sofialle tuliterä pinkki polkupyörä. Voi sitä iloa!


 Pihalla ei vielä ihan hirveästi voi puuhailla. Tänään tyhjensin kompostorista noin neljäsosan, tavara oli jo aika valmista, joten otin sitä erilliseen astiaan odottamaan käyttöä. Pikkuisen otin kompostia sisällekin, laitoin sitä turveruukkujen pohjalle, kun koulin lisää tomaatintaimia. Tänään myös ensimmäistä kertaa lannoitin kaikki taimet - melkoinen kanankakan löyhkä oli kuistilla sen jälkeen!

Kelloköynnös.
Basilika.
Persilja juuri koulittuna.
Osa tomateista vielä yhteisruukussa.

Olen lähdössä ensi lauantaina Helsinkiin puutarhamessuille, jippii! Täytyy varmaan nostaa tietty määrä käteistä ja pidättäytyä siinä, ettei tule ylilyöntejä (riski on olemassa, epäilen)...

Kyllä kevät pikkuhiljaa tulee, vaikkei sitä ehtisi huomatakaan. Piha on sulamisen myötä routinut tosi hurjasti, joten täytyy kyllä muistaa tämä, jos alkaa tehdä mieli laatoitusta tai jotain järeämpää terassirakennelmaa. Lunta on edelleen polveen saakka, muttei enää reiteen. Eteläseinustalle saa olla heittelemässä lunta jatkuvasti, jottei puolen metrin päässä sokkelista alkava uusi nurmikko ihan innostuisi vielä. En heitä ihan sokkeliin asti, mutta siihen hentoisten ruohontainten päälle. Ja joka toinen päivä saa pistää uutta lunta, kun edelliset ottavat ja sulavat. Terminen kevät koittaa kuitenkin jo loppuviikosta, mikäli ennusteet pitävät paikkaansa:



 Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Kyllä se kevät väkisinkin tulee, ja kesä myös. Kesällä taidamme lomailla pitkään ja hartaasti, kaikki taitavat olla sen tarpeessa. Hommat ei lopu, mutta ainakin ehtii miettiä ja toteuttaa suunnitelmia kaikessa rauhassa...

Noel auttaa jään rikkomisessa.


Ei kommentteja: