4. kesäkuuta 2012

Tapahtunut tähän mennessä

Toukokuun viimeisenä sunnuntaina kannoimme sukulaisten avustuksella koko omaisuutemme talolle. Olohuoneeseen tulevat kamppeet piti jättää kuistille, ja se olikin melkoinen näky...



Jouduimme viettämään viisi yötä evakossa vanhemmillani wc:n valmistumista odotellessa. Kyllähän siinä kestää, kun yksi mies tekee yhden asian yhtenä päivänä, ja toinen mies toisen asian toisena päivänä. Kolmantena päivänä odotellaan jälleen sitä ensimmäisenä päivänä käynyttä miestä tekemään toista asiaa, ja neljäntenä päivänä toisen päivän mies tekee toisen hommansa...  Näin on viikko mennyt  nopeasti. Luulin, että tällaista tapahtuu oikeasti vain Peter Maylen maalaistalossa Provencessa, mutta näköjään kuvio on aivan todellinen ja universaali.

Perjantaina vessassa oli muovimatto lattiassa, pönttö, lavuaari ja toimiva hana. Keittiössä ei sitten ihan niin paljon, mutta äkkiäkös sitä pari teemukia tiskaa vessan lavuaarissa (ja ruoan syö kertakäyttölautasilta)... Perjantaina saimme myös ison jääkaapin ja uuden induktiolieden - kelpaa kokkailla, kunhan keittiö valmistuu. Nyt odottelemme kauhulla paremmin asiasta ymmärtävien kommentteja tiskipöytäviritelmän suhteen. Se nimittäin huojuu ja heiluu.

Talon kahdella ulkosivulla on nyt salaojat, kolmas ja neljäs sivu saavat minun puolestani jäädä vaikka laittamatta, jos vaan pääsen siistimään pihaa! Ehkä pitää kuitenkin olla pragmaattinen ja odottaa kärsivällisesti salaojituksen valmistumista (mikä ei omien töidensä päälle sitä tekevältä appiukolta ole mikään pieni juttu), ja sitten vasta rynnätä pihamaan kimppuun. Odotellessa olen siistynyt villiintyneitä syreeneitä ja ihastellut marjapensaissa pörrääviä kimalaisia.

Eteisen metamorfoosi näkyy tässä:

2.
1.


3.
(Totuuden nimissä on sanottava, että osa eteisen seinistä loistaa edelleen sinapinkeltaisina, mutta asiaan tullee muutos tällä viikolla...)


Lattian kohtalo näkyy tässä: 

Ensin lukuisia tunteja hiomakonetta työnnellen, sitten turhautumista kulmiin jämähtäneen kipsitasoitteen takia, ja lopulta periksiannon kautta hyvään komporomissiin: lattian maalaus peittävällä ja nopeasti kuivuvalla maalilla. 





Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää. Vaikka puolet kämpästä olisi kuin pommituksen jäljiltä, vaikka lasten lempilelut olisivat jossain muuttolaatikoiden pohjilla ja vaikka puoliso kiukkuaisi kuin peffaan ammuttu karhu, aina löytyy jotain mielialaa kohottavaa. Olohuoneessa voi katsella uutta tapettia, ja ulkoa se varsinainen keidas löytyy. Aamutee ja Hesari ulkona auringonpaisteessa - silloin ei mikään voi olla ihan kauhean pielessä. 

 
Uutta tapettia on seinässä kokonaista kaksi vuotaa.












Keidas syreenien katveessa.