28. maaliskuuta 2017

Ilmastonmuutos mikroskaalassa.

Kahden päivän sisään on ollut myrskypuhureita, auringonpaistetta, vesisadetta, lumisadetta ja rakeita. Parhaimmillaan samaan aikaan paistoi aurinko ja satoi lunta. Mielipuolinen kevätsää, mutta varmaan aika tyypillinen.

Olen laittanut itämään vasta tomaatteja, kelloköynnöstä, harjaneilikkaa, sirokesäkynttilää, maurinmalvaa, basilikaa ja meiramia, mutta kaikki ovat itäneet. Tomaatit kaipaavat jo koulimista, taidan säästää lauantaille. Minä siirrän itäneet pikkupotit kuistille, jossa on hirveästi valoa mutta aika kylmää. Yöllä lämpö laskee alle kymmenen asteen. Kelloköynnös ei tykkää, mutta eipähän venähdä liian pitkäksi kesää odotellessaan. Yhtenä vuonna sain irrotella sen verhokiskoista, kun olin innoissani päästänyt sen kasvamaan kaksimetriseksi sisällä.

Odotan kuumeisesti ensi viikon puutarhamessuja. Täältä meidän pikkupaikkakunnaltamme järjestetään sinnne bussiretki, joten saan tuotua taimet turvallisesti kotiin saakka ilman junaseikkailuja. Ostoslistalla on ainakin pelargoneja ja sitruunaverbenaa. En ole koskaan palannut messuilta tyhjin käsin, mutta lompakko tuntuu aika kevyeltä messuviikonlopun jälkeen...

Ei kommentteja: