12. maaliskuuta 2016

Piiitkästä aikaa!

Jostain syystä kirjoittaminen jäi viime keväänä. Siihen ei liittynyt mitään dramatiikkaa, ei vain ollut mitään erityisen kiinnostavaa kerrottavaa. Nyt aloin kaipailla kirjallisia havaintoja viime vuodesta - oli jotenkin ontto olo, kun ei voinut palata blogin avulla edelliseen kesään.

Viime vuoden loppupuoli toikin muutoksia tullessaan. Sain vakituisen työpaikan alalta, jolla en ole koskaan työskennellyt aiemmin. Työ on ihanaa ja jokainen työpäivä omanlaisensa. Uuden tilanteen ainut haittapuoli on, etten enää ole (sijais)opettajan pitkien loma-aikojen ulottuvissa. Ensi kesänä lomailen kokonaiset kaksi viikkoa, nyyh.

Työkiireistä johtuen olen ihan myöhässä kevään kylvöjen suhteen. Tänään vasta laitoin ensimmäiset siemenet multaan: basilika sai kunnian aloittaa tämän kevään kasvukauden. Yritän huomenna saada multaan myös tomaattia ja kelloköynnöstä.


Tänän vuonna jatkamme myös hieman talon pintaremonttia. Sähkäri kävi laittamassa meille upeat valot keittiöön ja lastenhuoneeseen ja fiksasi samalla muutaman rikkinäisen tai muuten vaan epäsopivan pistorasiankin. Mutta pääasia on, että pääsimme eroon siitä susirumasta keittiön loisteputkesta, joka oli ainut kattovalo koko huoneessa!

Seuraavaksi aion ostaa ja asennuttaa keittiön lattiaan muovimaton. Matto jää kelluvaksi eli sitä ei liimata kiinni lattiaan, vaan tarkoitus on vain leikata se mittoihin ja asettaa suoraan linoleumin päälle. En aiemmin innostunut muovimatosta, mutta kun kävin katsomassa työpaikan remonttia varten mattoja, olin kyllä vakuuttunut. Tosi hienoja lankkulattiaa imitoivia kuoseja! Miehenikin suhtautui suopeasti ajatukseen - ei tämä nykyinen keittiön ikivanha linoleum toimi lapsiperheen arjessa mitenkään päin.


Tuollainen kuosi tuli työpaikalle, omaan kotiin saattaisin ottaa ehkä vähän lämpimämmän sävyn. Täytyy lähteä vielä tutkiskelemaan mattoja miehen kanssa yhdessä.

Muuten tuntuu, että tämä vuosi tulee varmaan menemään nopeasti. Vaikka minulla on vakituinen työsuhde, tiedän, etteivät työt kestä ikuisesti. Parin vuoden päästä saatan taas olla työnhaussa, joten yritän nauttia tästä "normaalista" työtilanteesta ja säännöllisistä tuloista niin kauan, kuin mahdollista.

Ei kommentteja: