18. joulukuuta 2014

You better be good

Joulu lähestyy, mutta täällä yritetään ensin selättää esikoisen synttärit. Huomenna tulevat kaverit, viikonloppuna sukulaiset ja perhetutut. Täällä esi-isien seudulla, tai proosallisemmin lähempänä sukulaisia, synttäritkin ovat aivat eri kokoluokan bakkanaali kuin mihin totuimme omissa oloissamme Keravalla. Toistaiseksi olen leiponut kolme kuivakakkua ja pellillisen mokkapaloja. Vielä olisi tehtävä kolme juustokakkua. Okei, ehkä vähän liioittelen tarjoomusten kanssa, mutta olisihan se mukavaa, että lapsille jäisi vielä herkuteltavaa juhlien jälkeenkin. Joululoma on kuitenkin vain kerran vuodessa!

Minulla oli tänään viimeinen työpäivä tämän vuoden puolellla. 7.1. on seuraavan kerran tallusteltava toisten muksuja opettamaan. Olin juuri kaksi viikkoa lukiolla, ja oli kyllä tosi mukavaa. Aina on yhtä haikea olo päättää sijaisuus siellä, koska ilmapiiri on niin mainio sekä opehuoneessa että luokkien puolella.

Kotona on jo siistiä ja jouluisaa. Tuomme kuusen sisälle lauantaina, koulun joulujuhlan jälkeen. Siinä on lapsille kätevä tapa purkaa jännitystään loman alkamisen johdosta. Mekin saamme miehen kanssa ehkä hengähtää ja juoda kupilliset kahvia, kun muksut tappelevat kimaltavimmista koristeista ja suurimmista palloista..!


Niin ja piparitaikinaa on vielä vähän pakkasessa. Silläkin saa lapset kätevästi puuhakkaiksi ja sopuisiksi. Vielä kun antaa koristelutarvikkeet pikku taiteilijoille, niin tuloksena on näyttäviä pipareita ja teekupillisestaan rauhassa nauttinut vanhempi.

Ei kommentteja: