12. elokuuta 2014

Sadonkorjuun aika.

Ciliegiahan se siinä.
Tai no, ehkä vähän liioittelin. Tomaatit kuitenkin alkavat kypsyä nyt, nuo kaksi yllä kuvattua on jo napsittu parempiin suihin (eli omaani). Ihan hyvä sato tulossa tänä vuonna, ei valittamista.

Kasvimaalla sen sijaan on ollut liian kuivaa. En ole kuitenkaan kastellut riittävästi, vaikka jatkuvasti olen käynyt tsekkaamassa kasvien hyvinvointia. Muutaman sateisen päivän jälkeen huomaa, millaisia spurtteja kasvit ottavat, eli toisin sanoen, ne voisivat olla kasvaneet paljon paremmin, jos olisin kastellut niitä säännöllisemmin... No, ensi vuonna paremmalla menestyksellä!

Koulukin alkoi. Täällä palattiin opinahjoon tosi aikaisin, jo 7.8. - kesken parhaita helteitä. Onneksi alakoululaisten päivät ovat lyhyitä. Tänään hain lapset keskipäivän aikoihin, ja mentiin suoraan uimaan. Näitä päiviä on kiva muistella sitten mörkösyksyn kourissa.

Eilen hain isäni avustuksella metsästä kolmisen litraa kanttarellejä. Piirakkaa voisi tehdä, ja ehkä osan pakastaakin...

Tämä on nyt kolmatta vuotta se aika vuodesta, jolloin en yhtään tiedä, mitä tuleman pitää. Tuleeko kiireinen syksy töiden kannalta vai ei? Saanko oman alan töitä? Mitä lapset harrastavat syksyllä? Mitä minä harrastan syksyllä? No, viimeinen kysymys on selkein. Sunnuntaisähly jatkuu, ja suunnistamassa aion käydä torstaisin lokakuulle saakka. Pääsen henkilökuntaetuna kerran viikossa uimahallille ja sen kuntosalille vähän edullisemmin, sen voisi hyödyntää. Eiköhän siinä jo olekin puuhaa, kun siihen päälle vielä lasten harrastukset ja omat iltatunnit työväenopistolla. Voipi taas käydä niin, että perjantaina huomaa viikon kuluneen yhdessä humauksessa!

Ei kommentteja: