27. lokakuuta 2013

Talviaika.

Tänään alkoi hämärtää jo viideltä. Mörkösyksy on nyt saapunut, mitä sitä suotta kiertelemään ja kaartelemaan. Tähän kaamostuskaan ei auta kuin valtava määrä teekupillisia, villatakki, hyvät kirjat ja herkullisen väriset neulelangat. Lankoja löysin keskustassa järjestetyn lasten kummituskierroksen yhteydessä, kun kummituskartta johdatti meidät kahteen ihastuttavaan käsityökauppaan. Pelastin alekorista neljä Kauhavan Kangasaitan villasilkki- tai villabambulankakerää ja vielä yhden unelmanpehmeän alpakkasilkkikerän tummanviolettia lankaa. Kun ulkona on joka tapauksessa pimeää lähestulkoon koko ajan, voin tunnelmaan sopien neuloa lapsille unisukkia sohvannurkassa.

Eilen illalla aloitin Jojo Moyesin Me Before You:n, joten takana on vähäuninen yö. Tällaisella itsekurilla varustettu henkilö lukee hyvää kirjaa niin pitkään, kunnes silmät aivan väkisin painuvat kiinni. Luin myöhäiseen kesäaikaan saakka, lapset heräsivät aamulla aikaiseen talviaikaan. Unisaldo taisi jäädä alle kuuden tunnin, mutta kirja tuli luetuksi! Seuraavaksi, pari yötä nukuttuani, aloitan Riikka Pulkkisen uusimman, jota olen säästellyt viime joulusta saakka. Haluan lukea sen sopivassa mielentilassa, eikä tällainen tylsistyttävä syyssää ole ollenkaan hassumpi tausta suurille kirjallisille tunteille.

Nyt pitää mennä elpymään vaakatasoon, jotta jaksan huomenna vetää pitkän päivän eri-ikäisten oppijoiden parissa. Lokakuun viimeinen maanantai koittakoon!

Ei kommentteja: